Kruche ciastka z czekoladą
Uwielbiam chyba każdy rodzaj kruchego ciasta. Słone czy słodkie – bez różnicy. Jednak nasze dzieciaki wolą jednak tę słodszą stronę, dlatego najczęściej zaglądamy tylko do szuflady i obmyślamy z jakim dodatkiem będą tym razem! Dzisiaj zapraszamy na kruche ciasteczka z czekoladą 🙂
Kruche ciastka z czekoladą
Przygotowanie 5 minut
Czas gotowania 15 minut
Składniki
- 100 gram masła
- 100 gram czekolady mlecznej lub gorzkiej
- 80 gram cukru pudru
- 180 gram mąki pszennej
- 1 jajko
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Sposób przygotowania
-
Czekoladę rozdrabniamy w malakserze lub siekamy na drobne kawałeczki. Wszystkie składniki miksujemy w malakserze na jednolitą masę. Będzie zwarta jak kruche ciasto.
-
Podsypujemy ciasto mąką i wałkujemy na grubość około 0.5cm. Wykrawamy ciastka w ulubionym kształcie. Pieczemy w 180°C przez około 15 minut lub do momentu aż ciasteczka się zarumienią. Studzimy na kratce.
Skomentuj